Zeynel - kenan kardesler

16.02.2009 22:37

[attachment=0]25g9bg1.gif[/attachment]
1966’da Erzincan’ın Kemah ilçesinde, Munzur Dağları’nın Harami Yaylası’nda doğdu. Aslen Tunceli Ovacıklı. Sesindeki özellik, 7-8 yaşlarında babasıyla birlikte gittiği köy düğünlerinde fark edildi. Şimdi bir suyun akışı gibi çaldığı bağlamayla ise 9 yaşında tanıştı. İleriki yıllarda hayatının seyrini değiştirecek olan bu bağlamayı babası hediye etmişti.
Pek çok hemşehrisi gibi, o da gurbet yaşamıyla ilk gençlik yıllardında tanıştı. 1981 yılında gittiği İstanbul’da, bir yandan Kazlıçeşme’de deri fabrikasında çalıştı, bir yandan da o zaman yeni açılmış olan Arif Sağ Müzik Okulu’nda (ASM) müzik eğitimi almaya başladı. Yaklaşık bir buçuk yıl devam ettiği ASM’deki müzik eğitimini yarıda bırakıp Mersin’e yerleşmek zorunda kaldı. Ancak burada da müzikten uzak durmadı. Bir yandan çalıştı bir yandan da Mersin Halk Eğitim Merkezi’nde solistlik yaptı. Çünkü, halk müziği onun için bir tutkuydu; kültürü, düşüncesi, acıları ve sevinçleriydi.
1990 yılında İsviçre’ye yerleşti. Burada da bir yandan inşaatlarda çalıştı bir yandan da müzikle olan dostluğunu sürdürdü. Nitekim bu dostluk, onun ülke özlemin adıydı aynı zamanda.
Albüm yapma fikri, 2003 yılında kardeşi Kenan tarafından önerildi ve aynı yıl içinde albümün çalışmalarına başladılar. Uzun, titiz ve yorucu bir çalışmadan sonra, 2005 yılında çıkardıkları “Bul Getir” onun yaşamının dönüm noktalarında biri oldu.Evli ve iki çocuk babası olan Zeynel Vardık, halen İsviçre’de yaşıyor

1972’de Erzincan’ın Kemah ilçesinde doğdu. Aslen Tunceli Ovacıklı. Müzik yaşamına Çukurova'da başladı. Yaklaşık 6 yıllık sahne hayatından sonra İstanbul'a gitti ve burada 4 yıla yakın stüdyo çalışmaları yaptı.
Beste yapmak, halk diliyle, aşıklarla, ozanlarla sohbet etmek onun hem işi hem de hobisiydi.
Bazı değerli müzik hocalarından aldığı cesaret ve hep taşıdığı özgüven duygusu onu albüm yapmaya itti. Böylece, tüm birikimlerini toplayarak, sesine ve yorumuna güvendiği ve her zaman örnek aldığı büyük kardeşi Zeynel’le yürek yüreğe vererip 2005 yılında “Bul Getir” adlı albümlerini yaptılar.
Ve bu albüm, onun için oğlu Umutcan’ın akranı oldu. Çünkü ikisi de aynı yıllarda doğan, ilk gözağrılarıydı…

Kenan Diyorki
Derin Derin Yara Var Yüregimde
Söyleyemem Kilit Vurmuş Dilime
Pirsultanlar Gibi Ölüm İpine
Baglasalar Dönemem Ben Özümden
Yaksalarda Dönemem Ben Sözümden

:: TABİB SEN ELLEME (BUL GETİR)::
TABİB SEN ELLEME BENİM YARAMI
BENİ BU DERTLERE SALANI GETİR
KABUL ETMEM BİRGÜN EKSİK OLURSA
BENDEN BU ÖMRÜMÜ ÇALANI GETİR
GİT ARA BUL GETİR, SAÇLARINI YOL GETİR

BİR KOR OLDU GÖRÜLÜYOR ÖZÜMDEN
NAME NAME İNLİYOR SAZIMDAN
DÜNYAYI VERSELER YOKTUR GÖZÜMDEN
DİLİ BÜLBÜL KAŞI KEMANI GETİR

MERHAMET ET KARŞISINDAN BIKMADAN
HATIRINI GÖNLÜNÜ YIKMADAN
ÇABUK GETİR CAN BEDENDEN ÇIKMADAN
FAKİRİN DERDİNE DERMANI GETİR

YOKSULUN DERDİNE DERMANI GETİR
GİT ARA BUL GETİR SAÇLARINI YOL GETİR
BENDEN BU ÖMRÜMÜ ÇALANI GETİR
GİT ARA BUL GETİR, SAÇLARINI YOL GETİRSöz : AŞIK FAKİR (RIZA KARAHAN)Müzik : AŞIK FAKİR (RIZA KARAHAN)alinti

slm kardes naber nasil geciyor izin iyi tatiller

Bildanhänge
imagepreview

25g9bg1.gif

download

Aufgrund eingeschränkter Benutzerrechte werden nur die Namen und (falls vorhanden) Vorschau-Grafiken der Dateianhänge angezeigt Jetzt anmelden!

Antworten

Beitrag melden
Bereits Mitglied?
Jetzt anmelden!
Mitglied werden?
Jetzt registrieren!