Bitte geben Sie einen Grund für die Verwarnung an
Der Grund erscheint unter dem Beitrag.Bei einer weiteren Verwarnung wird das Mitglied automatisch gesperrt.
OGUZ Çetin

Oğuz Çetin
Yazar Administrator
Perşembe, 05 Temmuz 2007
1980 ile 1990ların başı arasındaki o son saf güzellik döneminin yıldızları gerek oyuncu karakterleriyle gerek insanî özellikleriyle kitleler tarafından kabul görmüş, tarihe iz bırakmışlardı. Fenerbahçe taraftarının "İmparator" adını taktığı Oğuz Çetin, bu dönemin yıldızlarındandı.
Türk futbolu tribün şiddeti, altyapı yetersizlikleri ve üstyapı basiretsizlikleri yüzünden yeni yüzyılın başında hızla irtifa kaybederek, futbol endüstrisinin parlak ışıklarının altından kuytu köşelere doğru gerilemek durumunda kaldı. Oysa gittikçe kalitesi düşen, evrensel ölçütleri bünyesinde barındıran yıldızları yetiştiremeyen futbol ortamımıza 1980'li yılların sonu, 1990'lı yılların başında hiç değilse oyunun kendisi egemen oluyordu. Fenerbahçe 103 golle rekor kırarak, Beşiktaş ligi namağlup bitirerek, daha ileriki yıllarda da Galatasaray üst üste dört kez şampiyon olabiliyordu. O son saf güzellik döneminin yıldızları gerek oyuncu karakterleriyle gerek insanözellikleriyle kitlelerce kabul görmüş, tarihe iz bırakmışlardı.
Fenerbahçe taraftarının "İmparator" adını taktığı Oğuz Çetin, tam bu dönemin yıldızlarındandı. Sarı-Lacivertliler'in 1988-89 sezonundaki 103 gollü şampiyonluğunda orta sahadaki incelikli oyunuyla büyük pay sahibi olmuş, 1991 yılında takımın kaptanlığına getirilmiş, 346 maçta forma giydikten sonra, dönemin kulüp başkanı Ali Şen'in anlaşılmaz kararıyla takımdan ayrılmıştı. Ancak 2000 yılında teknik direktör Mustafa Denizli'nin yardımcılığı göreviyle kulübe geri dönmüş, ardından Werner Lorant'ın yardımcılığını yapmış ve Alman teknik adamın istifasıyla 2002 yılında Fenerbahçe'nin teknik direktörlüğüne getirilmişti. Ne var ki kısa süreli teknik direktörlük serüveninin ardından sarı-lacivertli kulüple ikinci kez vedalaşmak durumunda kalmıştı. Oğuz Çetin, halen Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim'in yardımcılık görevini yürütüyor.
1963 yılında Sakarya'da, Gençlerbirliği'nde top koşturmuş Nihat Çetin'in ortanca oğlu olarak dünyaya gelen Oğuz, Almanya'da başladığı futbol eğitimini Sakaryaspor'un genç takımında sürdürdü. 1981 yılında henüz 18 yaşındayken Sakaryaspor A takımının formasını giymeye başladı. Yedi sezon boyunca Sakaryaspor'da 21 gole imza attı ve 1988 yılında Fenerbahçe ve Beşiktaş'ı hezimete uğratarak kazandıkları Türkiye Kupası'yla adından söz ettirdi. 1988 yılının mayıs ayında Sakaryaspor'dan arkadaşları Aykut, Turhan ve Serdar ile birlikte Fenerbahçe'ye transfer edildi. Futbol tarihimizin unutulmaz sezonlarından birine, attığı ve attırdığı golleri, saha içi organizasyon becerisi, incelikli stiliyle büyük katkı sağladı. Yalnız Fenerbahçe'nin değil, Milli Takım'ın da en önemli yıldızlarından biri haline gelen Oğuz Çetin, sekiz sezon hizmet verdiği Fenerbahçe'yi 1996 yılında Trabzon'da attığı kritik golle zirveye oturtan iki isimden biri olmuştu. Ne var ki Başkan Ali Şen'in yeni sezon öncesinde takımdan uzaklaştırmasıyla Oğuz, futbolu sarı-lacivertli kulüpte bırakamamıştır.
Bir sezon sonra, takımdan gönderilen arkadaşı Aykut'la birlikte transfer olduğu İstanbulspor formasıyla İnönü Stadı'nda ilk kez Fenerbahçe taraftarının karşısına çıkıyordu. Stadı tıklım tıklım dolduran Fenerbahçeli taraftarlar tek tek her tribüne İmparator Oğuz ve Kral Aykut'larını çağırıp vefa borçlarını yeri göğü inleterek ödüyorlardı. Belki de o karşılaşma her ikisinin de jübilesi olmuştu. İTÜ Elektrik Mühendisliği'ndeki üniversite öğreniminin getirdiği kültürü ve ağırbaşlılığıyla, çalışkanlığı ve efendiliğiyle Oğuz Çetin, Fenerbahçelilerin değil, tüm sporseverlerin sevgi ve saygısını kazanmayı başarmış bir yıldızdı
- Forum
- Fenerbahce
- Spor yazarlar kösesi
- Fenerbahce tarihi
- Fenerbahce baskanlari
- Fenerbahce Rekorlari
- Fenerbahce Sampiyonluklari
- Fenerbahce gol krallari
- S.S.Stad'i
- Basketbol Erkekler
- Basketbol Bayanlar
- Voleybol Erkekler
- Voleybol Bayanlar
- Fenerbahce Boks
- Fenerbahce Yüzme takimi
- Fenerbahce Kürek
- Fenerbahce Atletzm
- Masa Tenisi
- Fener Yelken
- Fenerbahce Dernekleri
- Dini bilgiler
- Dini bilgiler
- Kandiller ve bayramlar
- Mezhepler
- Peygamberler
- Namaz
- Spor siirleri
- Ülkem insani
- Mahalleden
- Doganin Güzellikleri
- Dünyanin 7.Harikasi
- Kategorie 1
- Hamburg
- Erzincan depremi 1939
- Erzincanda ermeni katliami
- Terzi baba
- karikatür
- Erzincan
- Erzincanli sanatcilar ve Hamburg Erzincan
- Hamburg ve Erzincandan Tanitimlar
- Erzincanli sanatcilar
- Tiyatro ve Sinema sanatcilari
- Cayirli
- Cennetpinar
- Erzincanli gazeteciler
- Siirler Ve alt forumda Sairler
- Ünlü sairler
- Siir nasil yazilir
- Ülkeler
- Gizli Forum
- Türk Cumhuriyetleri
- Osmanli padisahlari
- M.K.Atatürk
- Sikayet bildiri forumu
- özel OLURMU olur
- özel 2
- Sözde Sike Tapeleri
- Kumpas-Komplo
Jetzt anmelden!
Jetzt registrieren!