Fener bizi Avrupa’da solladı!

12.03.2008 13:33

Fener bizi Avrupa’da solladı! SPOR

Başkan Özhan Canaydın, giderayak günah çıkarttı

Galatasaray’ın kendi döneminde kupalarda geri kaldığını kaydeden Canaydın ‘Kendimi vicdanen suçlu hissediyorum. Fenerbahçe bir çıkış yakaladı’ dedi. Başkan, bırakmaya sezon başı karar verdiğini söylerken Polat’ın başkanlığında birleşilmesi önerisinde bulundu

6 yılın muhasebesini yaptı

ÖZHAN Canaydın, başkanlığının son günlerini yaşarken döneminin bir muhasebesini yaptı. Kanal 1’deki Teke Tek programında Fatih Altaylı’ya konuk olan Galatasaray’ın başkanı, 6 yıllık görev döneminde Avrupa kupalarında başarısız olduklarını ifade etti. Canaydın, ‘Avrupa’da şu anda Fenerbahçe’nin çıkışı var. Biz bu işte geri kaldık. Kendimizi her zaman vicdanen suçlu hissederiz’ dedi.

Darboğazdan geçiyoruz

BU başarısızlığa gerekçe olarak ekonomik darboğazı gösteren Canaydın, bunu aşmak için çalıştıklarını belirtip ‘Kendimi başarısız görmüyorum. 100 yılın atılımı Seyrantepe Projesi’ni gerçekleştirdik. 2 şampiyonluk yaşadık. Bu yıl da ilerli-yoruz’ diye konuştu.

Polat tecrübeli

BAŞKANLIĞI bırakma kararını sezon başında aldığını ve huzur içinde bıraktığını vurgulayan Canaydın, başkanlık için Adnan Polat’ı işaret etti: Polat 1992-96 ve 2006-08’de yönetimlerde görev yaptı. Tecrübeli. Onun başkanlığında ortak bir liste ile birleşmek en iyisi..

Öztürk hazır değil

CANAYDIN şöyle konuştu: ‘Kuvvetli bir yönetimle, en kıdemli yöneticinin yanında -bana göre Polat- bir araya gelinirse güzel iş çıkar. Tablo Polat’ı gösteriyor. Adnan Öztürk genç, kafası çalışan, iyi yetişmiş bir arkadaşımız. Ama 1 yıl yedek yöneticilik yaptı. Yönetim tecrübesi az. Galatasaray’ı yönetmek çok zordur.’

Siyasi-dini baskı yok

MUHALEFETTE kendisine düşmanlık duyanların arttığını dile getiren Başkan, ‘Aday olsaydım çok rahat kazanacakken Galatasaray için bırakıyorum’ dedi. Canaydın, Federasyon seçimleri sırasında siyasi baskı görmediğini vurgulayıp ‘İlginç günler yaşadık. Kulüpler Birliği’nde yatıştırıcı tavrım olmasaydı kan gövdeyi götürürdü. Takım içinde dini baskı hissetmedim’ diye konuştu.

Ya Falko Götz ya Van Gaal!

Galatasaray’daki kongreden sonra Kalli alt yapının başına geçecek. Yerine eski öğrencisi ve Alkmaar’ın hocası aday

KONGRE Galatasaray’da teknik yönetimi de değiştirecek. Adnan Polat ile Adnan Öztürk arasındaki zirvede fikir birliği sağlanan tek nokta, yeni bir teknik direktör getirilmesi oldu. Polat seçilirse, 2 yıllık opsiyonlu sözleşmesi olan Feldkamp, alt yapının başına geçecek, yerine yeni hoca gelecek. Kalli’nin Polat’ın önünü açmak için bu öneriyi kabul ettiği belirtildi.

Alman hocanın yerine en güçlü aday eski öğrencisi Götz.. 1992-93’te Aslan’da oynayan ve son olarak H.Berlin’i çalıştıran Götz, İstanbul’daki Leverkusen maçına gelmiş ve Polat’la görüşmüştü. Öztürk’ün zirvede ‘Van Gaal’i getirebiliriz’ dediği, Polat’ın da AZ Alkmaar’ın hocasına sıcak baktığı bildirildi.

Hakan ve Barış yeniden göreve

BEŞİKTAŞ maçındaki düşük performans nedeniyle Kayseri sınavının 11’ine giremeyen Hakan Şükür ile 18’e alınmayan Barış takıma dönüyor. Kalli’nin Ankara karşısında 2 yıldıza 11’de görev vermesi bekleniyor. Aslan hazırlıklarını çift idmanla sürdürdü. Mehmet Topal ve Song’un tedavilerine devam edildi.

Şok! Öztürk çekildi

Helvacı’nın 2. başkanlığı ve Sezgin’in Futbol AŞ’de kalmasında ısrar eden Polat’ı ‘Canaydın’ın devamı’ diye eleştiren Öztürk birleşmeyecek, aday da olmayacak

GALATASARAY’DA Adnan Polat-Adnan Öztürk birleşmesinde görüş ayrılıkları çıktı ve ipler koptu... İkilinin Conrad Otel’de Taner Aşkın’ın da katılımıyla yaptığı toplantıda Öztürk, ‘Mehmet Helvacı’nın 2. başkanlığını istemiyoruz. Yönetimde bile olmasın. Şirketler yeniden yapılansın. Eski yöneticiler tasfiye edilsin, profesyoneller gelsin. Adnan Sezgin gitsin. Futbol şubesi bana bağlansın’ dedi. Öztürk ayrıca Polat’ın listesine aldığı bazı işadamlarını da veto etti. Polat ise Canaydın’ın oylarını kaybetmemek için Helvacı, futbolun idaresi için de Sezgin’de ısrar edince kriz doruğa çıktı. Öztürk’ün, ‘Polat, Canaydın’ın izinden gidiyor. Canaydın kulüpten elini çekmemiş’ diyerek hem birleşmeden vazgeçtiği hem de adaylıktan çekildiği öğrenildi. Öztürk’ün bugünkü Divan’a katılmayacağı, adaylıktan çekildiğine dair bir mektup yazdığı ve bunun okunması için Başkan İrfan Aktar’a gönderdiği belirlendi.

Adnan Polat’ın hazırladığı yönetim listesinde ise şu isimler yer alıyor: Mehmet Helvacı, Işın Çelebi, Yiğit Şardan, Mümtaz Tahincioğlu, Ali Haşhaş, Sinan Çağatay, Cemal Özgörkey, Haldun Üstünel, Jerfi Fıratlı, Tunca Hazinedaroğlu.

Sponsorlardan spora 62.8 milyon YTL katkı

2004 yılında çıkan Sponsorluk Yasası sonrası Türk sporuna ekonomik katkı katlanarak arttı. 2007’de rakam 23 milyon YTL’yi aşarken, son 4 yılda miktar 62.8 milyon YTL’yi buldu. Yasa sonrası Turkcell, Süper Lig’e sponsor oldu. Ülker, Türk Telekom, Cafe Crown, Beko, Fortis, Bank Asya, Güneş Sigorta, İş Bankası da bazı liglere ve kulüplere isimlerini verdi.

‘Seçimin nabzı’ bugünkü Divan Kurulu’nda atacak

GALATASARAY’IN 22 Mart’taki seçimli genel kurulundan önce bugün önemli bir toplantı yapılacak. Aylık olağan Divan Kurulu, lisede gerçekleştirilecek. Divan Başkanı İrfan Aktar, adaylara birer davetiye göndererek konuşma yapmalarını istedi. Adnan Polat, Taner Aşkın, Serdar Eder ve Nazım Durak, kongre öncesi son kez üyelerin karşısına çıkacak... Çekilme kararı alan Adnan Öztürk’ün ise Divan’a gönderdiği mektup okunacak.

12.03.2008

hürriyet

Antworten

Beitrag melden
Bereits Mitglied?
Jetzt anmelden!
Mitglied werden?
Jetzt registrieren!