Mustafa Yilmaz

06.02.2013 13:37 (zuletzt bearbeitet: 16.02.2014 03:09)

Erzincan'ın Çayırlı ilçesinin Pınarlı ( Tolistan ) köyünde doğdum. İlk okul üçüncü sınıfa kadar burada okudum. İstanbul'a yerleşince Siyavuşpaşa ilk öğretim okuluna kayıt yaptırdım. Buradan Güngören'de ki Gündoğdu ilk öğretim okuluna kaydımı aldırmak zorunda kaldım ve ilkokulu burada bitirdim. Ortaokulu Güngören ortaokulunda okudum. Liseyi Bakırköy ticaret lisesinde bitirdim. Türkü söylememin okul yıllarımda sevilmesi açısından çok faydasını gördüm. 1995 yılında Giresun'lular ve Ordu'lular dernek lokallerinde türkü söylerken bir hemşehrimin teşviki ve desteği ile 1996 yılında"BİR KUL DİYE" adlı türkü kaseti yaptım. 1999 yılında "DAĞLARIN ETEĞİ" adlı ikinci türkü kasetimi yaptım. Ağustos depremi olunca reklam yapamadık ama kasetimin adını verdiğim türkü yılın en çok okunan türküsü oldu. 19 Aralık 2007'de Medya Müzik etiketi ile üçüncü kasetim olan "İNSANCA YAŞAMAK" adlı kasetimi piyasaya çıkardım. İnternet korsancılığı yüzünden üzülerek söylemeliyim ki emeklerimiz boşa gitti. 1996 yılından bu yana Şirin Radyo, Barış Radyo, Çevre Radyo, Radyo 24, Ekin Radyo ve Özlem Radyo'da türkü programları yaptım. Türküleri çok sevmemin sebebi Zaza Kürdü olmam ve İslam'ın Alevi inancı içerisinde büyümemin etkisi büyüktür. Kişinin bana insanca davranıp davranmadığıma bakarım. Dili, dini, rengi beni ilgilendirmez.
Yaradan aşkı ve sevgisiyle herkesi kucaklarım.
Erzincan'lı
Musatafa YILMAZ

Antworten

Beitrag melden
Bereits Mitglied?
Jetzt anmelden!
Mitglied werden?
Jetzt registrieren!