Aziz Yıldırım cumhurbaşkanı olsa!..

13.03.2008 13:36

Bol Futbol
Emre Bol
13 Mart 2008 Perşembe emre.bol@tg.com.tr

Aziz Yıldırım cumhurbaşkanı olsa!..

Sevilla zaferi sonrası, gazeteler ve televizyonların en önemli konusu bir anda Fenerbahçe oldu. Herkes, Başkan Aziz Yıldırım’ın ne kadar başarılı bir yönetim göstererek Fenerbahçe’yi bu günlere getirdiğini konuşuyor. Yıldırım, 10 yıllık başkanlığı döneminde çok önemli işlere imza atmış ve Fenerbahçe’yi dünya markası haline getirmiştir. Geçtiğimiz günlerde gazetelerde Yıldırım’ın, Kulüpler Birliği Başkanlığı’na aday olduğu yönünde bir haber okudum. Kesinlikle orada da başarılı bir yönetim göstereceğine ve zor durumda olan Anadolu kulüplerini düze çıkaracağına eminim. Yazıyı okuduktan sonra düşündüm; biraz da espri katarak yazdım.

Aziz Yıldırım Federasyon Başkanı olsa ne yapar?
Yabancı futbolcu sınırlaması tamamen kaldırılır. Fenerbahçe’deki yabancı oyuncu sayısı 20 olur. Milli Takım, onlarca yeni tesise kavuşur. Sadece Milli Takım’ın maçlarını oynayacağı 80 bin kişilik, ısıtmalı, süper lüks bir stat yaptırır.

Aziz Yıldırım, başbakan olursa ne olur?
Spor Bakanlığı’na Nihat Özdemir’i getirir. Fenerbahçe üst üste 10 şampiyonluk yaşar. Galatasaray’a kıyak yapılarak verilen Seyrantepe’yi geri alır. Ali Sami Yen’i, “UEFA kriterlerine uymuyor” diyerek yıktırtır! Türban krizini, “Statlarda böyle bir sorun yok. Üniversitelerde niye olsun?” diyerek çözer. Irak Milli Takımı’yla maç alarak, Kuzey Irak sorununu tatlıya bağlar. Eskiden çok önem verilen Ordu Milli Takımı’nı yeniden ayağa kaldırır.

Peki, Yıldırım cumhurbaşkanı olsa...
İlk resmi ziyaretini Brezilya’ya yapar. Sambacılara vize uygulamasının kaldırılması için elinden geleni yapar. Türkiye- Brezilya ilişkileri hiç olmadığı kadar gelişir. Yabancı konuklar geldiği zaman yapılan 41 pare top atışını, başta Alex olmak üzere Fenerbahçeli futbolculara yaptırır!
Bunların hepsi şaka tabiî ki... 25 milyon taraftarı olan Fenerbahçe’nin başkanlığına en çok Aziz Yıldırım yakışıyor. Daha nice yıllara Başkan...

Antworten

Beitrag melden
Bereits Mitglied?
Jetzt anmelden!
Mitglied werden?
Jetzt registrieren!